om te bloeien

Lees hier elke week vers geschreven artikelen door onze eigen redactie. Artikelen waarin je in een flits wordt bijgepraat over nieuwe initiatieven en de laatste ontwikkelingen rondom sociale vernieuwing.

   onze visie

Rubrieken

Bevrijde markt

De democratie hapert: multinationals en aandeelhouders regeren onze wereld en de vrije marKt loopt vast. Als burgers krachten bundelen, kunnen we het spel zelf weer bepalen.

Democratie van morgen

Verkiezingen draaien om ego’s in plaats van ideeën. De waan van de dag regeert. Dit schreeuwt om vernieuwing, waarin kennis en technologie optimaal benut worden. Wij burgers zijn er klaar voor.

Ondernemen met impact

Ondernemers hebben een unieke, creatieve kracht. Overal in de samenleving wordt er door hen getimmerd, geschaafd en gepolijst aan een betere wereld.

Klimaatpositief

Onze groei-economie is onhoudbaar, en duwt ons door de twee graden van Parijs. Gelukkig zijn er genoeg ideeën en oplossingen voor een snelle, eerlijke energietransitie. Wat houdt ons tegen?

Samenleving die werkt

Weg met oneerlijke complexiteit en onnodige bureaucratie. Op naar een basisinkomen en werk voor iedereen, zonder bullshit-jobs. Een inclusieve, houdbare samenleving: het kan.