Bart-Bergmeijer

Ondernemen met impact

Met ondernemerschap kun je paradigma's verschuiven

14.06.2021

Patricio

Leestijd: even zitten

Met ondernemerschap kun je paradigma's verschuiven, maar het is dus wel belangrijk met welke overtuiging je dat doet.

Wie is Bart?
Ik ben opgegroeid in Haarlem en studeerde in Amsterdam toen men alles wat digitaal was nog ‘nieuwe media’ noemde. Via omzwerving van Shanghai en Frankfurt ben ik uiteindelijk bij ontwerpbureau Fabrique terechtgekomen. Daar leerde ik de mensen van Todaytomorrow kennen. Toen dacht ik, daar wil ik bij horen! Dus nu ben ik mede-eigenaar en Creative Lead van Todaytomorrow.

Wat doet Todaytomorrow?
Wij vertalen ideeën naar hoogwaardige digitale producten en zijn specialist in de ontwikkeling van start-ups. Typische klanten van ons zijn ondernemers die een investering hebben opgehaald om een digitaal product te bouwen. Wij smullen ervan om hen te helpen deze investering zo slim mogelijk te besteden. Waar veel bureaus projecten graag groter maken, maken wij het vaak juist kleiner. Minder features, meer focus en zo snel mogelijk de markt betreden om te leren van gebruikers en te bewijzen dat het product levensvatbaar is.

Wat is jullie grootste uitdaging?
Een goede balans vinden tussen opdrachten doen voor klanten en investeren in onze eigen dromen. We proberen steeds meer te participeren in projecten, zodat we invloed kunnen uitoefenen op het eindproduct. Dat is veel leuker; je kunt er meer tijd voor nemen en je hebt de planning en budget in eigen beheer. Als je voor klanten werkt, heb je ook te maken met de stakeholders van klanten; boardrooms en aandeelhouders die misschien iets anders willen dan jij denkt dat goed is. Dus daarvan proberen we steeds meer los te komen, door meer op eigen benen te staan. Dat doen we bijvoorbeeld met onze eigen startups Moonback en Astmakompas.

Wat maakt jouw werk impactvol?
We staan heel bewust in het leven. Als er een project op ons pad komt vragen we ons eerst af of dit er wel moet zijn. Zo niet, dan beginnen we er ook niet aan. Product en visie staan voorop, daarna bedenken we welk verdienmodel daarbij past. We geloven heel erg in ondernemerschap. Met ondernemerschap kun je paradigma’s verschuiven, maar het is dus wel belangrijk met welke overtuiging je dat doet.

Wat zijn de successen van Todaytomorrow?
We zijn als ondernemers begonnen met het ontwikkelen van een app voor mantelzorgers, genaamd Fello. Dat hebben we uiteindelijk succesvol verkocht. Daarvan hebben we veel geleerd over ondernemerschap. We hebben in 2020 twee Dutch Interactive Awards gewonnen met de app voor KNWU. Moonback is nu een groot succes. We hebben twee miljoen euro opgehaald via crowdfunding.

Hoe zijn jullie bij LaatBloeien terechtgekomen?
Via The Love at First Tribe, dat is de yogastudio van mijn vriendin. Zij verzorgt yogalessen bij LaatBloeien. Zo zag ik dit pand en dacht ik: dit is wel een plek waar ik wil zitten. We zaten hiervoor in Delft en wilden al graag naar Rotterdam. In een grotere stad is het makkelijker om nieuwe talenten te vinden om je team mee uit te breiden. Toen ik een rondleiding kreeg, bleek het ook een goede match te zijn op het gebied van verantwoord ondernemen.

Waarom hebben jullie voor LaatBloeien gekozen?
Op ons kantoor in Delft werd het steeds drukker. Er kwamen steeds meer studenten en het klimaat was niet heel goed. We hadden behoefte aan een eigen ruimte. Op 1 oktober 2020 zijn we hier ingetrokken. De sfeer vind ik hier heel fijn. Het interieur is mooi gemaakt. De combinatie van warme materialen en beton werkt heel goed. Je ziet dat er veel aandacht aan is besteed.

Wat vind je van de community van LaatBloeien?
Ik heb al veel leuke en inspirerende mensen leren kennen. Het is fijn dat we ons eigen kantoor hebben, maar ook nog andere mensen tegenkomen. Ik vind het ook fijn om yoga te doen. Er gebeurt nu niet zoveel. Als het weer kan, willen we zelf ook dingen gaan organiseren om de community te inspireren. Als we het product van Moonback gaan bouwen, is het heel leuk om het transparante proces te delen met de andere communityleden.

En tot slot: hoe drink je je koffie? Voor als lezers een afspraak met je willen maken?
Meestal cappuccino, maar ik ben niet kieskeurig. Ik haal net zo goed een cappuccino uit de automaat langs de snelweg als bij een goede koffiezaak. Hoewel de (h)eerlijke koffie van Moyee die bij LaatBloeien wordt geschonken wel een streepje voor heeft 😉

Wil je in contact komen met Bart? Bart@todaytomorrow.nl

Zoek op artikel

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Sluit je aan bij de community en ontvang de nieuwsbrief met artikelen, events en andere ontwikkelingen!