Ondernemen met impact

Een duurzamer en inclusiever Rotterdam

04.05.2022

Amber

Leestijd: minuutje

Social Impact Fonds Rotterdam is het financiële orgaan van de Rotterdam Impact Coalitie en werkt middels place-based impact investing aan het creëren van een stad waarin iedere Rotterdammer meetelt en meedoet.

Rotterdam Impact Coalitie

De stad Rotterdam staat voor een aantal hardnekkige maatschappelijke uitdagingen die binnen de status quo elk jaar groter worden. De gemeente kan dit simpelweg niet alleen oplossen.

De Rotterdam Impact Coalitie (RIC) is een uniek samenwerkingsverband, opgezet in 2019, tussen Voor Goed Agency, Social Impact Fonds Rotterdam, THRIVE institute en Gemeente Rotterdam, om samen de transitie naar een betekenisvoller ondernemersklimaat in de stad te realiseren. Door de handen ineen te slaan, bouwt de RIC aan een additioneel raamwerk van partners, ondernemers en langetermijnstrategieën, om een gezamenlijke bijdrage te leveren aan de oplossing voor deze grote uitdagingen.

RIC doelstellingen:

  1. Van impact ondernemerschap in Rotterdam een norm maken.
  2. Rotterdammers mee laten doen op de arbeidsmarkt
  3. Rotterdam transformeren naar een betekeniseconomie.

Alleen samen kunnen we écht impact maken:

De RIC wordt ondersteund door de Raad van Goed, een advies orgaan bestaande uit 27 netwerk- & invloedrijke Rotterdammers.  De 4 betrokken partijen in de RIC werken nauw samen, maar ieder heeft een eigen rol.

Social Impact Fonds Rotterdam (SIFR)

WIE? SIFR is het financiële orgaan van de RIC en werkt middels place-based impact investing aan het creëren van een stad waarin iedere Rotterdammer meetelt en meedoet.

WAT? Wij ontwikkelen actief lange-termijn programma’s en investeringsstrategieën op de thema’s Werk, Armoede (schulden & sociale uitsluiting) & Inclusieve Energietransitie.  Zo investeert SIFR in ondernemingen die aantoonbaar Rotterdammers duurzaam aan werk helpen, of grote blokkades naar werk, zoals schulden en kansongelijkheid, wegnemen. Als sociale businesspartner helpen wij tevens ondernemingen investeringsgereed te maken door het versterken van hun businesscase. Met SIFR’s portefeuille ondernemingen en de samenwerkingen ondersteund door programma’s,  bouwen wij samen aan een gezond Rotterdams ondernemersklimaat, waarin men van elkaar leert, elkaar versterkt en impact maken natuurlijk voorop staat!

Programma’s: Prestatiecontracten op werk & schulden, Succesvol Sociaal naar Rotterdam, Blauwdruk Schuldhulpverlening (Oppepper Lokaal – Delfshaven), Werk in de Wijk. 

Zoek op artikel

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Sluit je aan bij de community en ontvang de nieuwsbrief met artikelen, events en andere ontwikkelingen!