Ondernemen met impact

Zo word je boer in de stad

14.07.2017

Ellyn

Leestijd: minuutje

Wist je dat het wel zeven graden warmer kan zijn in de stad dan op het platteland?

In steeds meer steden zie je tuinen verschijnen waar bewoners hun eigen eten verbouwen. Bijvoorbeeld op de daken van flatgebouwen of op stukken grond die braak liggen. In Den Haag ligt zo’n terrein, het Erasmusveld, dat wordt ingericht tot groene woonwijk. Er komen duurzame huizen, zonnepanelen en moestuinen voor de hele buurt.

Meer groen in de stad is niet alleen mooi, het is ook praktisch. Wist je dat het wel zeven graden warmer kan zijn in de stad dan op het platteland? Materialen als asfalt en tegels houden namelijk hitte vast. Met genoeg planten blijft het koel, ook in de zomer.  Daarnaast nemen planten ook water op, zodat de goten niet overstromen bij regen. En eten dat je lokaal verbouwt is vaak beter voor het milieu. Bijen gedijen daar ook bij, beter zelfs dan op het platteland.

Klinkt goed, maar wat moet je doen als je wilt beginnen met tuinieren in de stad en nog niet weet hoe? Voor geïnteresseerden bestaat er nu een echte opleiding om stadslandbouwer te worden, bij het Aeres mbo Warmonderhof. Na een basisopleiding biologische landbouw ga je ook bij een fruitteler in hartje Amsterdam aan de slag. Zodat je alle kneepjes van het vak leert, en je eigen duurzame bedrijfje in jouw stad kan beginnen. Tijd voor een nieuwe carrière?

Meer lezen

5 weetjes over hitte in de stad
Opleiding Stadslandbouwer
Rooftop Revolution

Zoek op artikel

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Sluit je aan bij de community en ontvang de nieuwsbrief met artikelen, events en andere ontwikkelingen!