Ondernemen met impact

Smaakt visvrij naar meer?

26.06.2018

Wies

Leestijd: minuutje

Visvrije tonijnsalades en makreelsalades kun je kant-en-klaar kopen bij de Vegetarische Slager.

Veel vissoorten dreigen uit te sterven. Toch blijven we vis eten. Vis zit dan ook vol gezonde voedingsstoffen en is ontzettend lekker. Voor wie gek is op vis maar er minder van zou willen eten, is er daarom ook vegetarische vis. De Vegetarische Slager maakt visvrije tonijn, gamba’s en vissticks. Maar komt je als liefhebber ook aan je trekken met deze alternatieven?

Visvrije tonijnsalades en makreelsalades kun je kant-en-klaar kopen bij de Vegetarische Slager. Ze zijn geschikt voor op brood of toast. En de smaak komt dicht in de buurt van die van de dierlijke varianten. Een goed idee dus. Het gaat namelijk slecht met de makreel en vrijwel alle tonijnsoorten worden met uitsterven bedreigd. De productie van vega-vis belast de aarde veel minder: geen verdere aantasting van de zee en zeebodem, geen bijvangst en minder CO-uitstoot.

De vegetarische gamba’s zijn helaas iets minder geslaagd. Je moet ze precies goed bakken, wil de structuur lijken op die van echte gamba’s. En bij het proeven dringt de associatie met zweetsokken zich op – al kan dat ook aan onze kookkunsten liggen.

Aan de receptuur valt wellicht nog wat te verbeteren. Maar zolang echt duurzame vis nauwelijks bestaat, houden we het in plaats daarvan graag bij een broodje visvrye tonyn.  

Meer lezen

Bestel hier je visvrye tonynsalade
Zo kan vis duurzaam worden
Tijd voor een duurzaam Europees visbeleid

Zoek op artikel

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Sluit je aan bij de community en ontvang de nieuwsbrief met artikelen, events en andere ontwikkelingen!