Ondernemen met impact

RotterZwam centraal

24.05.2016

Marieke

Leestijd: minuutje

Wist je dat na olie, koffie de meest verhandelde grondstof is?

Oesterzwamkwekerijen op koffiedik: ze lijken als paddenstoelen uit de grond te schieten. Trend of niet, het is een prachtig duurzaam fenomeen. RotterZwam is een pionier op dit gebied. Wat maakt RotterZwam bijzonder?

Koffie-afval is overal: wist je dat na olie, koffie de meest verhandelde grondstof is? Overal ter wereld, in elk stad of dorp, is koffiedik te vinden. RotterZwam vindt het onnodig dat koffie-afval ver moet reizen. Een vereiste is daarom dat alle koffiedrab uit het 010-gebied komt. Ook de zwammen zijn bedoeld voor de Rotterdammers zelf.

RotterZwam krijgt regelmatig oude koffie aangeboden vanuit heel het land. Maar veel liever ziet ze daar dan een nieuwe kweker starten. Niet voor niets werkt RotterZwam op basis van ‘open source’: graag verspreidt ze alle kweektechnieken. Deze heeft RotterZwam zelf in twee jaar tijd ontwikkeld. Met hun ‘Mushroom Master Program’ leer je in vier dagen hoe je een professionele koffie-oesterzwamkweker wordt.

In iedere grote stad een oesterzwamkweker op koffiedrab: dat is de missie van RotterZwam. Open source maakt dat realistisch. En de koffiedrab zelf natuurlijk, die ook bij jou om de hoek weggegooid wordt. Heb jij al zin om een professionele oesterzwamkweker te worden?

Zoek op artikel

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Sluit je aan bij de community en ontvang de nieuwsbrief met artikelen, events en andere ontwikkelingen!