Ondernemen met impact

3x duurzame snacks die je nog niet kent

24.10.2017

Ellyn

Leestijd: minuutje

Het is allang mogelijk beter voor de aarde te zorgen, en het is nog lekker ook.

Wie kent Tony’s Chocolonely niet? Het is een van de meest succesvolle Nederlandse bedrijven met een maatschappelijk doel – een duurzaam product, met een eerlijke betaling voor de cacaoboeren – en de chocola is ook nog eens erg lekker. Maar wat als je duurzaamheid hoog in het vaandel hebt staan, en een keer een ander tussendoortje wilt?

Er zijn nu ook koekjesfabrikanten die het succes van Tony’s proberen te evenaren. FarmBrothers, eveneens een Nederlands bedrijf, maakt koekjes van alleen maar biologische producten. En zonder ingrediënten als palmolie (waarvoor het regenwoud wordt gekapt) en eieren. En: er zit geen witte suiker in, want dat is ongezonder dan een onbewerkte variant. Lekker én gezond dus. Datzelfde geldt voor Molenaartje, de koekjes van het merk Natudis: die hebben zelfs klassiekers als stroopwafels.

Toch maar chocolade? Chocolatemakers, een initiatief uit Amsterdam, heeft een eigen fabriek waarin zoveel mogelijk wordt hergebruikt. Van cacaodoppen tot pallets. Dit zero-waste beleid geldt ook voor de product zelf: de aluminium wikkel ontbreekt, in plaats daarvan zitten de repen in biologisch afbreekbaar papier.

Deze producten bewijzen: het is allang mogelijk beter voor de aarde te zorgen, en het is nog lekker ook.

Meer lezen

Over FarmBrothers
De website van Chocolatemakers
De website van Natudis

Zoek op artikel

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Sluit je aan bij de community en ontvang de nieuwsbrief met artikelen, events en andere ontwikkelingen!