Ondernemen met impact

Is zeewier het eten van de toekomst?

25.05.2018

Ellyn

Leestijd: minuutje

Het Amsterdamse bedrijf Seamore biedt daarom pasta, bacon en wraps aan – allemaal van zeewier gemaakt.

Zeewier moet de superfood van de toekomst worden. Er is alleen zee en zon nodig om het te kweken, het neemt geen schaarse landbouwgrond in beslag, en is zo voedzaam dat het aan renpaarden wordt gevoerd zodat ze harder lopen. We weten alleen nog niet hoe we het moeten eten (sushi daargelaten). Het Amsterdamse bedrijf Seamore biedt daarom pasta, bacon en wraps aan – allemaal van zeewier gemaakt.

Maar is zeewier bolognese ook lekker? Als je de ‘pasta’ kookt, krijgt het kookwater een zorgwekkende bruine kleur en ruikt binnen de kortste keren je keuken naar de Noordzee bij laag water. De textuur van de slierten voelt na koken stevig aan, bijna als echte tagliatelle. De smaak is vrij neutraal, maar je zult niet gauw vergeten dat je zeewier aan het eten ben: daar is het uiteindelijk te ziltig voor. Met de juiste saus hoeft dat geen probleem te zijn. Ter inspiratie heeft Seamore recepten op haar website staan.

Voor wie de zeesmaak toch te veel van het goede vindt, is er een alternatief: de Seamore wraps, die van zeewier en tarwemeel zijn gemaakt. De wraps smaken net als gewone wraps, maar dan met minder calorieën. Belegd met kaas voor een quesadilla of met avocado en salade zijn ze een aanrader. De wraps zijn voorlopig alleen online te bestellen.

Meer lezen

Waarom zeewier de toekomst heeft
De website van Seamore
Recepten voor zeewierpasta

Zoek op artikel

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Sluit je aan bij de community en ontvang de nieuwsbrief met artikelen, events en andere ontwikkelingen!