Ondernemen met impact

Het eetbare bushokje

18.04.2017

Ellyn

Leestijd: minuutje

Als meer mensen het OV in plaats van de auto nemen, scheelt dat tonnen CO².

Wachten op de bus kan als stedeling heel deprimerend zijn. Het bushokje is vaak grauw en kaal, ondergespoten met graffiti of in gebruik als algemene afvalbak. Iedereen bestudeert zijn schoenen of luistert naar muziek op de telefoon. Maar stel je voor dat je kunt wachten in een groene tuin, waar je kersen van de bomen plukt. Zou je dan vaker de bus nemen?

Het Londense designbureau The Edible Busstop denkt van wel. Speciaal voor de megastad begonnen ze een project om bushaltes weer nieuw leven in te blazen. De initiatiefnemers kozen verwaarloosde haltes op buslijn 322, tussen Crystal Palace en Clapham Common. Inmiddels is The Edible Busstop nu begonnen per locatie uit te zoeken waar behoefte aan is in de wijk. Samen met buurtbewoners planten zij fruitbomen en bouwen bakken met kruiden en bloemen op het trottoir.

Dat is niet alleen goed voor de buurt, maar ook voor het klimaat. Als meer mensen het OV in plaats van de auto nemen, scheelt dat tonnen CO². Dan is het wel zaak om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de bus te kiezen. Het eetbare bushokje is een goed begin. Het is een laagdrempelige manier om groen te doen: gratis en voor iedereen beschikbaar.

Meer lezen

Website van The Edible Busstop
Hoe The Edible Busstop het klimaat helpt
Je plukt je eten van de bomen in het voedselbos

Zoek op artikel

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Sluit je aan bij de community en ontvang de nieuwsbrief met artikelen, events en andere ontwikkelingen!