Ondernemen met impact

Heropening Yoga Studio

11.10.2023

Amber

Leestijd: even zitten

Een yogastudio die niet de pastelkleuren trend volgt, well that’s a first!

Over The Love at First Tribe

Yogastudio The Love at First Tribe heeft hun deuren op 11 september geopend. Al 5 jaar weten yogi’s uit heel Rotterdam de yogastudio bij LaatBloeien te vinden. In september nemen de twee nieuwe eigenaren, Denise de Blok en Tineke Verbraeken, de studio over. Tijdens een kop thee na de les zijn deze twee dames met elkaar in gesprek geraakt en ze raken maar niet uitgepraat. 

Heel wat brainstormsessies verder en de knoop is doorgehakt: de krachten worden gebundeld! Achter de schermen wordt er al langere tijd gewerkt aan toffe nieuwe ideeën en een uitgebreider programma. 

Een opening van een yogastudio in Rotterdam, dat is niet perse iets opmerkelijks. Een yogastudio die niet de pastelkleuren trend volgt, well that’s a first! Dat is ook gelijk wat de studio uniek maakt. Binnen de studio word je uitgenodigd om de zachtheid op te zoeken maar met een Rotterdamse randje. Rotterdammers hebben pit en zijn uitgesproken, zijn bold en vallen op met hun diverse karakter, opvallende kleuren en merkwaardige gebouwen. Be bold & brave, spring er juist uit! Je hoeft niet op te gaan in de grijze (…uh, pastelkleurige) massa. 

The Love at first tribe is een studio waar je geen nummertje bent, maar een plek waar ze echt de tijd voor je nemen. De docenten kennen hun deelnemers bij naam en helpen je persoonlijk in de les. Na de les is er de mogelijkheid om even te blijven plakken en een theetje te drinken met de groep (aka de yoga tribe😀). Een studio waar spiritualiteit wordt bekeken met een nuchtere en speelse blik. Een heuse speelplaats voor volwassenen.

Het is een tribe waar iedereen welkom is en waar je wordt uitgenodigd om nog iets meer van jezelf te zijn. De ene dag zal je met een glimlach op de mat staan en een andere dag heb je het zwaar en kom je jezelf tegen. Dat is allemaal oké. 

Zien we je op de mat? Het aanbod varieert van hatha flow yoga tot een pittige ashtangales, een hele fijne ontspannende yin les en van embodied vinyasa flow tot yoga voor stress release. Daarnaast ben je ook welkom voor een workshop, denk aan acro yoga, breathwork, yoga nidra en beginnerscursus mediatie. Voor meer informatie, bekijk hun website: theloveatfirsttribe.com.

Ontmoet de tribe

Tineke – Vinyasa Flow Yoga

Hallo, mijn naam is Tineke. Ik ben in mijn leven altijd aangetrokken geweest tot een beetje avontuur. Dit zorgde ervoor dat ik een paar jaar geleden mijn kantoorbaan opzegde, een rugzak kocht en 1,5 jaar ging reizen. Voor sommigen misschien een bekend verhaal.

Ik begon mijn reis op Bali, voornamelijk om te surfen. Tussen het surfen door werden er enkele yogalessen aangeboden om pijnlijke spieren te voorkomen, dus besloot ik mee te doen aan mijn allereerste yogales ooit.

Yoga is een van mijn grootste leraren in het leven geweest. Het is zo’n buitengewoon hulpmiddel om mezelf te spiegelen. Yoga helpt mij om speels te blijven in het leren van een nieuwe vaardigheid. Het helpt me om alles te omarmen wat ik ben; het ‘goede’ en het ‘slechte’. Het zorgde ervoor dat ik zoveel rust en zachtheid in mezelf vond.

Ik hoop je op de mat te zien! 🙏

Denise – Hatha Flow & Yoga for stress release

Hallo, ik ben Denise en ik ben dolenthousiast over yoga. Waarom? Omdat yoga het allemaal heeft! Het maakt mij sterk, stelt mij in staat om mijn fysieke en mentale gesteldheid te checken, vergroot mijn zelfbewustzijn en veerkracht tegen stress, en bovenal: het veranderde mijn kijk op het leven. Minder gericht op productiviteit en vergelijken, en meer gericht op tevreden zijn met wat ik heb en verbinding maken met de mensen om me heen.

Ik beoefen al mijn hele leven yoga, maar ben pas in 2018 serieus begonnen. Afgelopen winter ben ik naar India geweest voor mijn hatha yoga docentenopleiding en sinds mei run ik de Love at First Tribe. Deze zomer heb ik een cursus yoga gevolgd om stress te verminderen, en deze winter keer ik terug naar India voor de volgende 300 uur durende hatha/ashtanga-training.

Wat ik het leukst vind aan het lesgeven van yoga is het diepgaande effect dat het heeft op de mentale toestand van mijn studenten. De meesten van hen komen gehaast aan, zijn een beetje gestresseerd of druk bezig met andere dingen. Gedurende de les beginnen ze zich in hun lichaam te nestelen en hun gedachten los te laten. Hun ontspannen toestand resulteert in de meest open en gastvrije gesprekken tijdens een kopje thee na de les.

Ik kijk uit naar de komende maanden. Om mezelf te ontwikkelen als docent en de Tribe te laten uitgroeien tot een gemeenschap van gelijkgestemde mensen. Ik hoop je snel te zien op de mat!🙏

Robin – Yin-Yang Yoga

Hi, mijn naam is Robin. Voor mij is werken met het lichaam en de balans tussen het lijf en de energie een levensstijl. Wat je met je lichaam doet, vertaalt zich door naar het mentale en energetische vlak. 

Ruim 10 jaar geleden had ik een nekblessure en toen heb ik mijn allereerste yogales gevolgd op aanraden van mijn fysiotherapeut. Ik was gelijk helemaal verkocht. Ik besloot gelijk; dit wil ik met zoveel mogelijk mensen delen. Als mind, body en soul in balans zijn, gaat alles beter. 

Daarnaast woon ik sinds een paar jaar in Rotterdam met mijn partner en twee enorme tijgers van katten. Sinds kort is mijn gezin uitgebreid met ons zoontje. De balans vinden tussen mijn nieuwe rol als moeder, ondernemer en yogadocent is een prachtig avontuur. Daarnaast ben ik gek op eten en koken omdat ik geloof dat een goede maaltijd mensen verbindt. Twee jaar geleden heb ik mijn corporate baan opgezegd om mijn hart achterna te gaan en daar heb ik tot op heden geen spijt van.

Paulina – Ashtanga Yoga

Hallo, mijn naam is Paulina, toegewijde yoga-beoefenaar en docent! Ik ontdekte de traditionele Ashtanga-methode in 2009 bij Pía Donoso in Santiago, Chili. Vanaf mijn eerste les bij Pía voelde ik dat er iets heel speciaals was met de Ashtanga-methode, wat in mijn leven bleef en diepe aspecten van mij begon te veranderen.

Ik ben ook danser en mijn danscarrière bracht mij in 2010 naar Nederland. Na een aantal jaren mij vooral op het dansen te hebben gericht, heb ik mijn vaste beoefening teruggevonden. In 2017 reisde ik naar Mysore in India om te oefenen met Shashikala Govinda en later naar Dharamkot om een leraren certificaat in Hatha en Ashtanga yoga te behalen bij Vijay Amar. In april 2018 heb ik een tweede Ashtanga lerarenopleiding gevolgd bij David Swenson in Berlijn en in 2019 heb ik lessen gevolgd bij Petri Räisanen in Den Haag. Er valt altijd meer te leren!

Yoga is een ongelooflijke metgezel geweest. Het heeft mij geholpen het diepste potentieel van wie ik ben te ontdekken. Ik geloof dat yoga een mooie manier is om een hechte en gezonde relatie met onszelf op te bouwen. Het verbinden van lichaam en geest door middel van bewuste ademhaling en houdingen, wordt een meditatie in beweging, die ons uitnodigt om aandacht te geven aan de plekken van onszelf die we over het hoofd zien in ons dagelijkse drukke moderne leven

Myriam – Yin, Hatha en Ashtanga  Yoga

Hallo! Ik ben Myriam,  yogi, danseres en kunstenaar. Ik kom uit Frankrijk en ik hou van yoga met heel mijn hart. Ik beoefen en geef les in Yin, Hatha en Ashtanga met volle passie. Yoga en ik vonden elkaar op een moment dat ik nogal vastzat in mijn hoofd en veel meer moest luisteren naar de stem van mijn lichaam en de ziel. Tot op de dag van vandaag, en hopelijk nog tot ver in de toekomst, is yoga een ruimte van luisteren waar ik niet alle antwoorden hoef te hebben, en waarin ik prestatiedrang en overtuigingen kan loslaten om gewoon te voelen. Ik hoop je binnenkort in de les te ontmoeten!

Myriam is de student geweest van Lo-Fei Lin en Eva Juszcyk, en assistent van Asia Lorenčič. Ze heeft workshops gevolgd bij Bernie Clark en een opleiding in Yoga Therapy (VKM) bij Danka Bedarovna (Leipzig). In 2018 reisde ze naar Sharath Jois. Ze leeft volgens de filosofie die ze heeft ontvangen en deelt deze graag.

Zoek op artikel

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Sluit je aan bij de community en ontvang de nieuwsbrief met artikelen, events en andere ontwikkelingen!