Voorpublicatie – Het meest logische boek over nieuwe spelregels voor onze economie.

Met dit boek-in-wording willen we laten zien dat veranderen niet alleen heel nodig maar ook goed mogelijk is. De bestaande spelregels maken de rijken rijker en de aarde kapot. Maar die spelregels zijn ook maar ooit bedacht, en dus kunnen we ze ook veranderen. Nieuwe, slimme spelregels zorgen voor een economie die de ontwikkeling van mens en natuur op één zet.

Doendenker Martin Schuurman, founder van LaatBloeien schrijft dit boek samen met Toekomstdenker Jurriaan Kamp als co-auteur. Elke twee weken publiceren we een nieuw hoofdstuk. Hier op deze pagina als PDF, per hoofdstuk. Zodat je het lekker makkelijk kunt lezen of kunt printen. Online, hier op LinkedIn, zodat je je ideeën en inspirerende voorbeelden als comment achter kunt laten en het stuk kunt delen met anderen. Onderbroken door wat schrijfpauzes volgt dan rond het jaareinde een gedrukte versie.

Inleiding

Nieuwe, slimme spelregels kunnen zorgen voor een economie die de ontwikkeling van mens en natuur op één zet. Hier in hoofdstuk 1, lees je waarom de huidige spelregels niet werken, maar vooral welke nieuwe spelregels kunnen leiden tot een eerlijke samenleving met een houdbare economie. 

Bouwsteen 1

Nieuwe slimme spelregels, en die dan handhaven en bijstellen. Hier in hoofdstuk 2 lees je over de enorme impact van de economie op ons leven, het gebrek aan een goede wettelijke basis daarvoor en een overheid die het nalaat regels bij te stellen. Maar ook, logisch, een voorzet voor nieuwe spelregels.