Ondernemen met impact

Broeken zonder gaten (in de ozonlaag)

12.10.2018

Jens

Leestijd: minuutje

Het beste voor het milieu is natuurlijk: minder kopen.

Eerder beschreven we ‘fast fashion’, en hoe onze weggegooide kleding ten koste gaat van de textielindustrie in bijvoorbeeld Rwanda. Zonder iets te zeggen over de enorme CO₂-uitstoot van de kledingindustrie. Over de enorme hoeveelheid water die ons favoriete plantje, de katoenplant, nodig heeft om te groeien. Of over de honderden miljoenen kilo’s kleding die Nederland gewoon bij al het andere afval gooit.

Maar dat wist jij misschien al. Wat je waarschijnlijk nog niet wist is dat er honderd-en-één verschillende manieren zijn om een broek te maken zonder een gat in de ozonlaag te slaan. Hoe dat ruikt, staat en afkleedt, leer je op de Dutch Sustainable Fashion Week (DSFW).

Ontwerpers tonen er hun kleren van duurzame wol. Schrijvers vertellen over het belang van ‘slow fashion’ tegenover de snelle industrie van merken als H&M, Zara en Primark. En creatievelingen leggen uit hoe ze T-shirts maken van schimmels en ananasblad. Dit weekend organiseert DSFW door heel Nederland workshops en lezingen waar je zo kan aanschuiven.

Het beste voor het milieu is natuurlijk: minder kopen. Een seizoen helemaal zonder koopjes mag ook, zoals gebeurde tijdens de Slow Fashion Summer 2018. Maar als je toch een nieuwe broek nodig hebt, kan je aankloppen bij een van deze duurzame merken.

Meer lezen

Geef ze niets van katoen
Slow Fashion Summer 2018
Tips om langer te doen met jouw kleding
Kleding van schimmels en ananasblad

Zoek op artikel

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Sluit je aan bij de community en ontvang de nieuwsbrief met artikelen, events en andere ontwikkelingen!