Ondernemen met impact

BlueCity: een zwembad vol mogelijkheden

27.09.2016

Imre

Leestijd: minuutje

Kleine ondernemers zijn helden van de kringloopeconomie. Dat bewijst BlueCity.

Kleine ondernemers zijn helden van de kringloopeconomie. Dat bewijst BlueCity. BlueCity biedt ondernemers ruimte, begeleiding en financiering om te bouwen aan een kringloopeconomie. In een voormalig Rotterdams zwemparadijs.

De output van de ene ondernemer is hier de input van de ander. Zo gebruikt de meubelmaker bijenwas van de stadsimker om meubels mee af te werken. En verwerkt ondernemer KEES fiets- en autobanden tot accessoires, geholpen door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Die zo weer kunnen doorstromen naar betaalde banen.

Voor sociale ondernemers is het eerste doel het verbeteren van de wereld, en niet winstmaximalisatie. Een verdienmodel komt pas op plek twee. De afwezigheid van dwingende aandeelhouders en starre bedrijfsculturen geeft sociale ondernemers de kans om vooruit te kijken. Bovendien werken ze lokaal en voelen dus goed aan wat er in hun directe omgeving nodig is.  

Ben je een sociale ondernemer met een goed idee? BlueCity biedt werkplekken, een hip gebouw, de expertise van mede-ondernemers. En bovenal: de kans om als onderneming te groeien door directe samenwerking. Want in die samenwerking ontstaan vernieuwende oplossingen. Een zwembad vol mogelijkheden dus. En een kijkje in de economie van de toekomst.

Meer lezen 

Over BlueCity
RotterZwam: een mooi voorbeeld van circulair ondernemen
Lees meer over KEES, Stadsimkerij BijBouna en meubelmaker OKKEHOUT

Zoek op artikel

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Sluit je aan bij de community en ontvang de nieuwsbrief met artikelen, events en andere ontwikkelingen!