Samenleving die werkt

Duurzaam wonen, de gemeente regelt het

22.03.2018

Wies

Leestijd: minuutje

Ga eens op onderzoek uit binnen je eigen gemeente.

Een beter klimaat begint thuis. Door energieneutraal wonen of een nul-op-de-meterwoning draag je je steentje bij aan verduurzaming. Klinkt goed. Maar waar te beginnen? Ga eens op onderzoek uit binnen je eigen gemeente. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Er bestaan allerlei leningen en subsidies voor duurzaam wonen. Daarmee kun je een bestaande woning verduurzamen of een nieuw huis duurzaam laten maken. De gemeente Leiden helpt haar inwoners in het zoekproces naar geschikte subsidies met het platform Goed. In sommige plaatsen stimuleert de gemeente de gezamenlijke inkoop van isolatie en zonnepanelen, zoals in Rheden.

Ook bedrijfspanden kunnen energieneutraal worden gemaakt. Veel gemeenten stimuleren de verduurzaming van deze gebouwen. In Deventer kun je energie gebruiken van zonnepanelen op daken van grote bedrijfspanden. Dan heb je zelf geen dak nodig. Lokale energiecoöperaties stimuleren dit soort duurzame en lokaal opgewekte energie, voor zowel bedrijven als particulieren.

Energieneutraal wonen is een concrete manier om bij te dragen aan een duurzame samenleving. En het mooie is: het wordt ons steeds gemakkelijker gemaakt. Wil je de mogelijkheden voor jouw huis verkennen? Klop eens aan bij je gemeente of bij een energieloket.

Meer lezen

Meer over energieneutrale huizen
Subsidies op energieneutraal wonen
Lees hier meer over energiecoöperaties

Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Zoek op artikel

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Sluit je aan bij de community en ontvang de nieuwsbrief met artikelen, events en andere ontwikkelingen!