Ondernemen met impact

Vlaggeschip van duurzaamheid

24.06.2016

Zosha

Leestijd: minuutje

Iedereen warmt de aarde op, maar daar wat aan doen voelt als een druppel op de gloeiende plaat.

De wereld warmt op. En snel ook. Inmiddels is er zoveel poolijs gesmolten dat het mogelijk is om volledig rond de noordpool te varen. Iets wat nooit had mogen kunnen – en daarom precies wat The Ecolution gaat doen.

Onze wereld is in het tijdperk ‘antropoceen’ beland. Wat houdt dat in? Als mens zijn we zo machtig geworden dat we met ons doen en laten directe invloed hebben op de aarde waarop we leven. Ondanks onze invloed voelen we ons gek genoeg juist machteloos: iedereen warmt de aarde op, maar daar wat aan doen voelt als  een druppel op de gloeiende plaat.

Met hun innovatieve plannen draait The Ecolution deze gemene paradox weer om. We zijn zeker niet machteloos! Hun plan? In 120 dagen rond de Noordpool varen – zonder een druppel olie. Het schip moet om vooruit te komen cónstant en óveral energie, hitte en water genereren, opslaan én aanvoeren. En dat is nogal wat!

Met hun missie laten ze zien dat de kennis en technologie voor een houdbare wereld al lang bestaat, maar dat de integrale benadering mist. Er zijn natuurlijk nog meer uitdagingen: het opslaan van duurzame energie, de productie en toevoer constant en overal mogelijk maken; maar die uitdagingen gaat The Ecolution aan!

Soms is er iemand nodig die laat zien wat er wél kan. LaatBloeien volgt en vaart eenzelfde koers als dit Nederlandse vlaggeschip. Vaar mee!

Meer lezen

Twitter: @jvearth

Zoek op artikel

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Sluit je aan bij de community en ontvang de nieuwsbrief met artikelen, events en andere ontwikkelingen!