Ondernemen met impact

Samen de plastic berg te lijf

16.08.2017

Ellyn

Leestijd: minuutje

Volgens wetenschappers zal er rond 2050 meer plastic afval in de zee drijven dan er vissen rondzwemmen.

Veel plastic dat we weggooien komt uiteindelijk in de oceaan terecht. Volgens wetenschappers zal er rond 2050 meer plastic afval in de zee drijven dan er vissen rondzwemmen. Vogels raken erin verstrikt, walvissen spoelen aan met plastic tassen in hun maag. Het is een probleem om je machteloos van te voelen.

Gelukkig wordt het dankzij het internet steeds makkelijker om samen een actie op touw te zetten om er iets aan te doen. Zo is er nu voor de inwoners van Bristol een app die hen aanmoedigt plastic flesjes water bij te vullen in plaats van ze weg te gooien. Op de kaart zie je alle plekken waar je in de buurt kunt bijvullen. Zoals drinkfonteinen, en bars en restaurants die (gratis) meedoen aan het concept. Iedere keer als je met de app bijvult, verdien je punten. Bij genoeg punten krijg je een beloning, zoals een stalen drinkfles. Deze app met de naam Refill wordt in steeds meer steden in het Verenigd Koninkrijk beschikbaar.

Ook in Nederland wordt plastic het best samen bestreden. Zo kun je met het bedrijf PlasticWhale op pad om plastic uit de grachten van Amsterdam te vissen. PlasticWhale bouwt daar boten van, en jij helpt je stad op te ruimen. Zodat ons afval niet de zee in drijft.

Meer lezen

Waarom waterflesjes slecht voor het milieu zijn
LaatBloeien schreef eerder over Plastic Whale
Meer plastic dan vis in de oceaan?

Zoek op artikel

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Sluit je aan bij de community en ontvang de nieuwsbrief met artikelen, events en andere ontwikkelingen!