Ondernemen met impact

Nederlands succes: futuristisch vervoer

17.05.2016

Imre

Leestijd: minuutje

Het idee van de Hyperloop is even simpel als futuristisch: je schiet met hoge snelheid een capsule door een vacuümbuis.

Van Amsterdam naar Parijs in 30 minuten, dat is de belofte van de Hyperloop-technologie. Tesla-oprichter Elon Musk organiseert een wedstrijd waarin hij studenten wereldwijd uitdaagt om dit concept mogelijk te maken. Delft Hyperloop, het Nederlandse team, eindigde in de ontwerpfase als tweede!

Het idee van de Hyperloop is even simpel als futuristisch: je schiet met hoge snelheid een capsule door een vacuümbuis. Energiezuinig, omdat de capsule op magneten zweeft en nauwelijks luchtweerstand ondervindt.

Door ijzersterk teamwork wist Delft Hyperloop zich te onderscheiden met een verbluffend eenvoudige insteek. Waar andere teams met complexe technologie op de proppen kwamen, creëerde Delft Hyperloop in een paar maanden een eenvoudig systeem met passieve magneten. Het resultaat mag er zijn: meer efficiëntie tegen lagere kosten. En grote veiligheid op de koop toe.

Delft Hyperloop raakt aan de kern van de drijfveren van LaatBloeien: met eenvoudige oplossingen grote verbeteringen doorvoeren. Daarom zijn we vol enthousiasme als aanjager bij Delft Hyperloop betrokken. De tweede plek maakt dat het ontwerp nu kan worden gebouwd en mag proefdraaien op een testtraject in Californië. Op naar de eerste testrit! We houden je op de hoogte.

Meer lezen

De website van Delft Hyperloop
Lees hier hoe het precies zit met die passieve magneten
Het Delft Hyperloop-team bij RTL Late Night
Hyperloop Alpha: het Hyperloop-plan van Elon Musk

Zoek op artikel

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Sluit je aan bij de community en ontvang de nieuwsbrief met artikelen, events en andere ontwikkelingen!