Ondernemen met impact

Deze elektrische auto laadt draadloos op

25.08.2017

Ellyn

Leestijd: minuutje

Het Duitse bedrijf Sono Motors werkt daarom aan een bijzonder ontwerp voor hun nieuwe auto: een wagen die helemaal rijdt op zonne-energie.

Elektrische auto’s zijn de toekomst. Ze zijn veel beter voor het klimaat dan benzine of diesel, omdat ze geen CO uitstoten. Maar er zijn ook nadelen: elektrische auto’s zijn afhankelijk van een stopcontact om hun batterij op te laden, en die stations kun je nog lang niet overal vinden.

Het Duitse bedrijf Sono Motors werkt daarom aan een bijzonder ontwerp voor hun nieuwe auto: een wagen die helemaal rijdt op zonne-energie. In totaal krijgt hun ‘Sion’ 330 zonnecellen op het dak, de motorkap en de zijkant. Volgens het bedrijf kun je daarmee elke dag zo’n 30 kilometer rijden, ook bij bewolkt weer. Met een volledig opgeladen batterij kan de auto 250 kilometer afleggen. Hiermee komt de overstap naar elektrische auto’s weer een stap dichterbij. De Sion toont namelijk aan dat je met het kopen van een elektrische auto niet hoeft te wachten tot er overal laadstations langs de wegen zijn aangelegd. Voor korte tripjes is het zonlicht genoeg.

Ook interessant: de auto kost ‘maar’ 16.000 euro, ruim de helft van de Tesla 3. Sono Motors haalde het geld om de Sion te ontwikkelen binnen door middel van crowdfunding. Als er genoeg bestellingen binnenkomen, zullen de eerste auto’s met zonnepanelen in 2019 van de band rollen.

Meer lezen

Filmpje over de Sion
Website van Sono Motors

Zoek op artikel

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Sluit je aan bij de community en ontvang de nieuwsbrief met artikelen, events en andere ontwikkelingen!