Klimaatpositief

Verhuizen naar The Green Village?

23.09.2016

Imre

Leestijd: minuutje

Het doel van The Green Village is om in 2017 programma’s te presenteren die helpen om nieuwe technologie in de praktijk te brengen.

Wie zou er niet willen wonen? Een dorp waar auto’s energie opwekken, waar je je eigen drinkwater kunt produceren en waar huizen slimme computers zijn. The Green Village komt in de buurt.

The Green Village is geen écht dorp, maar een laboratorium op de TU Delft-campus. Hier krijgen onderzoekers de ruimte en faciliteiten om nieuwe technologieën te testen en ontwikkelen. Een elektrische auto die energie opwekt voor 100 huizen bijvoorbeeld. Of een systeem dat regenwater filtert tot drinkwater.

Workshops, netwerkevenementen en demonstraties betrekken politiek, bedrijfsleven en burgers bij het proces. Door deze ingrediënten te mengen, ontstaat innovatie die verder gaat dan goede ideeën: er worden businessmodellen gecreëerd (bedrijfsleven) en regelgeving wordt afgestemd op wat de technologie vraagt (politiek).

Het doel van The Green Village is om in 2017 programma’s te presenteren die helpen om nieuwe technologie in de praktijk te brengen. Echte groene dorpen dus? De doelstelling kan nog scherper. Maar de kruisbestuiving met politiek en bedrijfsleven is veelbelovend. Zo maak je dromen concreet en blijft het niet bij spelen met technische foefjes. Het eerste dorp dat circulair, olievrij functioneert – wanneer opent de wachtlijst voor een woning?

Meer lezen

Over The Green Village
Meng je in het dorpsleven!
Auto’s als energiecentrales
Waterpret

Zoek op artikel

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Sluit je aan bij de community en ontvang de nieuwsbrief met artikelen, events en andere ontwikkelingen!