Klimaatpositief

Update: Hyperloop onthuld

01.07.2016

Imre

Leestijd: minuutje

In een half uur van Amsterdam naar Parijs op maar 10% van een Tesla-batterij.

In een half uur van Amsterdam naar Parijs op maar 10% van een Tesla-batterij. Gisteren presenteerde Delft Hyperloop hun Hyperloop-capsule. Met dit model op halve schaal doen de 30 opgetogen studenten mee aan de finale van de Hyperloop-ontwerpwedstrijd van Elon Musk. Hun grote concurrent: het team van MIT.

Beide teams onderscheiden zich van de andere deelnemers met een slim systeem van passieve magneten, om de capsule te laten zweven én af te remmen. Ook verrassen ze allebei met een aerodynamische vorm in plaats van de inefficiënte ventilator die Musk zelf voorstelde. Een nek-aan-nekrace, want de modellen liggen dicht bij elkaar. En dat is mooi! Nu gaat het namelijk om welk model het veiligst, meest comfortabel, goedkoopst en best uitvoerbaar is.

Comfortabel? Hoe kan reizen in zo’n claustrofobisch capsule ooit aangenaam zijn? Oplossing: virtuele ramen! Lekker naar buiten kijken, ook al schiet je met 990 kilometer per uur door een buis ‘you have to think out of the box when you’re in a tube’.

Met deze onthulling en de enthousiaste toewijding van de studenten is het officieel: de futuristische Hyperloop is niet meer te stoppen. Zoals minister Henk Kamp zei: deze studenten brengen de toekomst dichterbij.

Meer lezen

De website van Delft Hyperloop
Delft Hyperloop by NOS op 3

Zoek op artikel

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Sluit je aan bij de community en ontvang de nieuwsbrief met artikelen, events en andere ontwikkelingen!