Klimaatpositief

Klein geluk in het plantenasiel

17.04.2020

Jeske

Leestijd: minuutje

Herken je dit: je hebt een plant die eigenlijk niet meer in je huis past, maar waar laat je deze?

Herken je dit: je hebt een plant die eigenlijk niet meer in je huis past, maar waar laat je deze? Of misschien heb je wel eens een plant van het vuilnis gered en in huis genomen. 

Marije en Naomi bieden met het Plantenasiel Haarlem een plek waar planten gedoneerd én geadopteerd kunnen worden. “We kunnen zo mensen blij maken met groen, ook mensen die níet het geld hebben voor speciale of grote planten.” Want de bijdrage voor de planten is vrijwillig.

Voor de planten-donateurs is het heel fijn dat ze iemand gelukkig maken met hun oude plant. “Zo creëer je bewustzijn dat je iets niet weg hoeft te gooien, je kan een ander een plezier doen met iets wat jij niet meer wilt,” legt Naomi uit.

Voor Marije en Naomi is werken met planten ‘klein geluk’. En dat willen ze delen. Ze werken beiden in de zorg, ze zien hoe patiënten opfleuren van groen en doneren geregeld planten aan zorginstellingen. 

Na twee jaar is het voor Naomi en Marije tijd om het stekje door te geven. Zodra het plantenasiel weer open kan, gaat ook de deur voor mogelijke opvolgers open. Tot die tijd helpen Naomi en Marije je om je thuis(kantoor) te vergroenen. Volg hun facebook voor ‘groene tips voor thuisblijvers’, zodat je met goed verpotte planten deze crisis uitkomt. En als we de deur weer veilig uit kunnen, weet je waar je terecht kan met of voor je groene tweedehandsjes.

Meer lezen

De website van het plantenasiel in Haarlem
Overzicht van alle plantenasiels in Nederland en België
Weg met de wegwerpcultuurZoek op artikel

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Sluit je aan bij de community en ontvang de nieuwsbrief met artikelen, events en andere ontwikkelingen!