Democratie van morgen

Yes we can het wel

10.11.2016

Francisca

Leestijd: minuutje

Trump staat nu symbool voor een haperend systeem met een gebrek aan liefde.

Er werd gehuild toen Obama president werd. Hoop op verandering maakte zich los. Het kan wel! Het ‘Yes we can’ galmde door in onze harten, en we leunden met zijn allen opgelucht achterover. Zo, Obama zou de wereld wel even verbeteren. Nou, dat deed hij dus niet.

Obama reflecteert de hoop die wij destijds massaal buiten onszelf projecteerden. Hij maakte de wereld niet beter, maar wij zelf ook niet.
Trump reflecteert de poppenkast van de politieke idioterie waar we te lang in hebben geloofd, en waar we ons afhankelijk van hebben gemaakt. Trump staat nu symbool voor een haperend systeem met een gebrek aan liefde. Hij staat voor verdeling en voor angst zaaien.

Wat is het resultaat van deze nieuwe Trump-werkelijkheid? Dat we nu als individuen verantwoordelijkheid gaan nemen voor wat we anders willen zien. Wat kies jij? Wil je leven in een wereld van liefde, of in een wereld van angst?
Wij, de mensen van deze wereld, kunnen allemaal elke dag laten zien dat wij kiezen voor eenheid, dat we kiezen voor liefde, dat we kiezen voor respect voor elkaar en voor onze planeet. Gewoon in hoe we reageren op deze werkelijkheid.

Yes we can het wel! Trump is in zijn eentje en wij zijn met z’n allen. Wij zijn de verandering die nu plaats gaat vinden.

Meer lezen

Trump dwingt ons stelling te nemen

Zoek op artikel

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Sluit je aan bij de community en ontvang de nieuwsbrief met artikelen, events en andere ontwikkelingen!