Bevrijde markt

Een duurzaam Shell: de strijd gaat verder

13.12.2016

Imre

Leestijd: minuutje

Drie procent van de Shell-aandeelhouders stemden al voor Follow This’ groene resolutie.

Follow This zet alles op alles om Shell om te toveren tot groen energiebedrijf. Niet door te demonstreren. Maar door aandeelhouders te mobiliseren. Drie procent van de Shell-aandeelhouders stemden al voor Follow This’ groene resolutie. Maar daarmee is deze nog niet aangenomen. Hoe zorg je dat een volgende resolutie meer effect heeft?

Om te beginnen richt Follow This zich vanaf nu niet alleen op particuliere aandeelhouders, maar ook op  grote beleggers en pensioenfondsen. Zij hebben als grootaandeelhouders van Shell een niet te negeren vinger in de pap.

Ook kan volgens Follow This-oprichter Mark van Baal de inhoud van de boodschap zorgvuldiger. De vorige resolutie was simpelweg ‘Shell wordt een duurzaam energiebedrijf’. Volgens Van Baal is een resolutie effectiever als deze niet forceert, maar de richting uitzet. Op die manier vindt niet alleen de geest, maar ook de letter van de resolutie gehoor bij het Shell-bestuur.

Begrijpelijk dat Follow This pragmatisch de boodschap aanpast op de ontvanger. Maar is het wel terecht om als aandeelhouder zo op eieren te lopen? Want met een dalende olievraag en steeds betere groene energie-oplossingen heeft Follow This de actualiteit aan haar zijde. Als Shell niet verandert, dreigt het de Kodak van de energiesector te worden.

Meer lezen

De groene revolutie bij Shell
Word ook aandeelhouder!
Kodak miste de boot naar digitale fotografie

Zoek op artikel

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Sluit je aan bij de community en ontvang de nieuwsbrief met artikelen, events en andere ontwikkelingen!