Rotterdam

Rotterdamse Vrijheidsmaaltijd

Locatie: Het Werkcafé
06-05-2024
12:00-14:00
€ 12,-

We vinden elkaar in de verhalen die we met elkaar blijven delen

In samenwerking met DUO for a JOB organiseren we op maandag 6 mei een Rotterdamse Vrijheidsmaaltijd in het Werkcafé. Tijdens deze lunch vieren we bevrijdingsdag (zondag 5 mei) en staan we stil bij het thema vrijheid. Ook voor degene voor wie dat minder vanzelfsprekend is.

DUO for a JOB

DUO for a JOB is huurder van LaatBloeien. De stichting koppelt mentoren aan jongeren met een migratieachtergrond om hen te helpen met het vinden van een baan. De duo’s schuiven ook aan tijdens de lunch en zullen zelfs het koken van de gerechten voor een deel voor hun rekening nemen.

Rotterdamse Vrijheidsmaaltijden

Op 5 mei zijn er elk jaar 120+ Vrijheidsmaaltijden in Rotterdam waar je aan kunt schuiven. Daar veranderen onbekenden in bekenden; uit je bubbel en in de verbinding. Ook is er een kunstprogramma in de stad: Vrijheidswerken. Met fotografie, design, spoken word, muziek én een Gallery.

Blikkie soep met smaak

Oliebollen op oud en nieuw, één miljoen paaseitjes van februari tot ergens half april en soep op 5 mei. Want eerlijk is eerlijk: onze Vrijheidssoep is een blijvertje. In 2024 is het recept van Youtuber, tv-presentator en kok Nick Toet, die je onder andere kunt kennen van de Taarten van Babel. Hij heeft een overheerlijke tomatensoep voor ons gemaakt met miso en kapucijners, geïnspireerd op de favoriete soep van zijn oma. Het etiket wordt elk jaar gemaakt ontworpen door kunstenaar Piet Parra.

Programma

12:00-12:30: Inloop

12:30: Inhoudelijk programma (programma volgt)

13:00-13:45: Vrijheidslunch

13:45-14:00: Afsluiting

Let op: omdat LaatBloeien op zondag gesloten is hebben we besloten de vrijheidslunch op maandag 6 mei te organiseren.

Zoek op artikel

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Sluit je aan bij de community en ontvang de nieuwsbrief met artikelen, events en andere ontwikkelingen!