Rotterdam

Rotterdam in Debat: een echt Klimaatplan voor Rotterdam

Locatie:
€ gratis (vrije inloop)

Afgelopen november is het Rotterdams Klimaatakkoord gelanceerd. Ondanks het positieve signaal kijken Volt Rotterdam en andere lokale organisaties kritisch naar een – volgens hen – onduidelijk plan. Door de haven van Rotterdam heeft de stad een grote verantwoordelijkheid in de overgang naar een fossielvrije economie in Nederland en Europa. Volt Rotterdam vindt dat de gemeente Rotterdam en de gehele lokale samenleving op dit punt met meer ambitie en daadkracht moeten handelen. 

Volt Rotterdam
Volt Rotterdam is een jonge, progressieve pan-Europese beweging met geloof in een verenigd Europa dat waarde hecht aan haar burgers en inwoners. Een Europa dat deze burgers in staat stelt om hun unieke potentieel te vervullen en zo samen te streven naar de hoogste standaarden op het gebied van sociale, ecologische en technologische ontwikkeling. Ze verbinden en organiseren alle gepassioneerde, energieke Europeanen die hoop hebben en de status quo durven uit te dagen.

De Bijeenkomst
Tijdens de bijeenkomst wordt het standpunt van Volt besproken en gaan we na hoe we het klimaatplan van Rotterdam kunnen verbeteren. Volt-lid Adriaan Korthuis, oprichter van Climate Focus en een van de initiatiefnemers de Rotterdamse Klimaatoproep, bespreekt het klimaatakkoord. 

Programma 
19:00 Zaal open
19:30 Welkomstwoord van Cédric Deverchere, city co-lead Volt Rotterdam 
19:40 College Sessie + Q&A Adriaan Korthuis: een klimaatbeleid voor Rotterdam 
20:20 Discussie: wat voor klimaatstrategie voor Volt Rotterdam? 
21:00 Borrel

Zoek op artikel

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Sluit je aan bij de community en ontvang de nieuwsbrief met artikelen, events en andere ontwikkelingen!