Rotterdam

MKB Inspiratie Avond - Zelfsturing

Locatie:
€ 7,50 (incl. hapje en drankje)

Elke maand organiseert MKB Brandstof een inspiratie avond op onze locatie in Rotterdam. Donderdag 20 februari staat het thema ‘Zelfsturing’ centraal. Zelfsturing bij Gemeente Hollands Kroon: Corine Hansen, Organisatieadviseur over de successen en uitdagingen bij het veranderen van een hiërarchische organisatie naar een bedrijf met zelfsturende teams.

Over Hollands Kroon
Hollands Kroon, een ambtelijke organisatie waar zo’n 330 mensen werkzaam zijn. Begonnen als fusiegemeente met een directiemodel met managers en afdelingen. Van 2014 tot 2018 getransformeerd naar een platte organisatie die bestaat uit 35 zelfsturende teams en een driekoppige directie. De zes kernwaarden: vertrouwen, lef, bevlogenheid, respect, contact en innovatie zijn de pijlers van de organisatie en staan voor de manier waarop de medewerkers met elkaar en met alle externe partijen omgaan.

Corine Hansen komt vertellen waarom en hoe dit proces is geweest. Wat werkte wel en niet, welke obstakels hebben ze overwonnen? Hoe probeert Hollands Kroon het ‘nieuwe organiseren’ nog beter vorm te geven? Wie maakt die beslissingen en wat betekent dit voor de medewerkers maar ook voor de inwoners van de gemeente?

Over MKB Brandstof
MKB Brandstof is met haar autopas al jaren marktleider voor Tanken, Carwash, Parkeren en E-laden. Wij zijn oprecht begaan met onze klanten en we bieden hen een gevoel van opluchting doordat we al onze diensten heel eenvoudig maken. Wij houden van gemak. Daarom bieden we onze klanten één fiscusproof verzamelfactuur per maand en een gratis adviesdesk voor fiscale vragen over mobiliteit. Onze klanten waarderen dat. Zo zijn wij samen met hen gegroeid tot wie we vandaag de dag zijn.

Met zo’n 50.000 ondernemers als klant en 100.000 autopassen zijn we een bedrijf met betekenis in Nederland, want we zijn impact-gedreven. Wij hebben een heldere visie en ondernemen vanuit idealen. Dat doen we om de wereld een stukje mooier te maken. Onze passie is mobiliteit en onze ambitie is dat in 2025 al onze ondernemers klimaatpositief onderweg zijn. Op weg naar deze stip komen we eerst een andere ambitie tegen: binnen drie jaar tot één van de meest aansprekende bedrijven behoren. Door de mate van werkgeluk en nog slimmer, beter en leuker samenwerken.

Zoek op artikel

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Sluit je aan bij de community en ontvang de nieuwsbrief met artikelen, events en andere ontwikkelingen!