Visie

Raamstaarders

Kinderen hebben een nieuwsgierige geest. Hun blik dwaalt vaak af van de staartdelingen en spellingsregels op het schoolbord. Dan staren ze uit het raam, en bedenken een mooiere wereld.

Kinderen zien vergezichten! Dát is de blik die LaatBloeien wil vasthouden. Vanuit een grondhouding van verwondering, zoeken wij eenvoudige oplossingen voor grote verbeteringen. Hoe je die vindt? Door nieuwsgierig te blijven, zoals die raamstaarders. Door de middenweg te vermijden en het gebaande pad te verlaten.

Samenleving

Wij zien dat onze samenleving vastloopt in de sociaaleconomische en politieke systemen die zijn ontstaan. Systemen die log en onrechtvaardig zijn. Als we deze systemen leren doorzien, kunnen we ze ook radicaal veranderen.

Vanuit dat inzicht gaat LaatBloeien voor een wereld die beter in elkaar zit, en slimmer is georganiseerd. Voor een eenvoudige en houdbare samenleving. Met een rechtvaardige economie, die weer om mensen draait en niet om grote bedrijven. Een economie waarin iedereen eerlijke kansen heeft om te delen in de welvaart, onafhankelijk van opleiding of afkomst.

Idealistisch?

In zo’n wereld kan alles wat waardevol is, echt tot bloei komen. Idealistisch? Wij zien gewoon dat het kan. Met hart en ziel halen wij vergezichten dichtbij. Want als het beter kán, dan moet het ook beter.