Werkcafé

Aan de Raamvest 29a in Haarlem, tussen Schouwburg en Appie, vind je het LaatBloeien Werkcafé. Hier kun je per uur of per dag neerstrijken voor een fijne werkplek, met goeie koffie en verse sappen.

Aan onze stamtafel gaan we ook graag het gesprek met je aan, over de stukjes die LaatBloeien publiceert. Loop eens binnen!

Over LaatBloeien

Het werkcafé is het lokale verlengstuk van LaatBloeien.nl: een inspiratieplatform dat hoopgevende signalen over een houdbare, eenvoudige samenleving op één plek bij elkaar brengt. Daar word je, in een flits, bijgepraat over vernieuwende initiatieven en inzichten die concreet bijdragen aan de samenleving van de toekomst: eenvoudig, houdbaar, en met een eerlijke economie.

LaatBloeien is er voor iedereen die met beide benen op de grond, de uitdaging aangaat om concreet bij te dragen aan een betere samenleving. Wij voelen ons verwant met elke doener die niet kan leven met compromissen. Meer over onze visie lees je hier.

Wij omringen ons graag met andere vrije en ondernemende geesten. Daarom maken wij van ons kantoor een publiek werkcafé, waar je per uur of per dag kunt neerstrijken voor een toffe werkplek. Een broedplaats voor mensen met een groen hart, sociale idealen en een ondernemende aanpak. Inclusief eerlijke koffie, verse sappen, een lokale lunch – én leuke gelegenheidscollega’s.

Werkplek huren

 • Inclusief alle drankjes: € 6,20 per uur. Exclusief btw.
 • Per dag betaal je niet meer dan 5 uur, en bij 5 of meer uur is lunch inbegrepen.
 • Per week betaal je niet meer dan 4 dagen.
 • Vergaderen inbegrepen (fair use).
 • We zijn alle werkdagen open van 09.00u.-17.00u.
 • Op vrijdagmiddag borrelen we het laatste uurtje van de dag.

Vergaderzaal boeken

Het werkcafé beschikt over twee ruimtes die je apart kunt boeken. Als je je krachten wil bundelen met geestverwanten in een vergadering, brainstorm, of scrumsessie, kun je terecht in onze vergaderruimte. Als je rust zoekt om in stilte je eigen vergezicht dichtbij te halen, is onze focusruimte de plek om te zijn.

Vergaderruimte:

 • 8 werkplekken + beamer met hdmi-aansluiting
 • €40 per uur/ €150 halve dag/€250 hele dag. Exclusief btw.*
 • Reserveren

Focusruimte:

 • 3 werkplekken
 • €20 per uur/€75 halve dag/€125 hele dag. Exclusief btw.*
 • Reserveren

* De prijzen voor de vergaderruimte en de focusruimte zijn exclusief drankjes.


Vergaderruimte:

Focusruimte:

Koffie

Moyee Coffee schudt het productieproces van koffie radicaal op. Hoe? Simpel. Veel geld wordt verdiend tijdens het branden en verpakken van koffie, en dat gebeurt meestal in Europa of de VS. Door deze activiteiten te verhuizen naar het koffieland van herkomst profiteren Ethiopië, Colombia en Indonesië van de toegevoegde waarde.

Kies jouw koffie:

 • Two to Tango: rijk, vol, chocolade, fruit
 • Triple Play: intens, warm, caramel, noten
 • Cafeïnevrij

Team

Vanuit onze maatschappelijke missie vinden we het ook waardevol om het gesprek aan te gaan met onze bezoekers, naar aanleiding van de stukjes die we publiceren, aan de spreekwoordelijke stamtafel. We kijken ernaar uit om jullie te ontmoeten!

Redacteur Jeske vindt inspiratie in het afwijkende en poëzie in het alledaagse. Als het aan haar ligt, is natuur een rechtspersoon in plaats van een melkkoe. Wordt verstikkend armoedebeleid ingeruild voor een basisinkomen. En maken bullshitjobs plaats voor zinvol werk.

Redacteur Jens is nieuwsgierig en omarmt verandering. Hij ziet graag het een en ander veranderen. Zodat we meer samenwerken dan concurreren. De buurtmoestuin belangrijker wordt dan de supermarkt. En we op lokaal niveau meer te zeggen hebben over maatschappelijke middelen.

Redacteur Imre vergaart al mijmerend veel ideeën en inzichten. Hij pakt liever de trein dan het vliegtuig. Hij trekt graag lessen uit basisinkomen- experimenten, om tot de perfecte proef te komen. En schaft liever de belasting op biologisch fruit af, dan op dividend.

Martins nieuwsgierigheid komt voort uit de sterke overtuiging dat het beter kan. Hij wil dan ook merkbaar bijdragen aan een betere wereld. Aan een wereld die eenvoudiger en beter in elkaar zit en slimmer is georganiseerd. Zodat vooral dat wat belangrijk is en dat wat zwak is, tot bloei kan komen.