Rotterdam

Rosanne Hertzberger

Locatie: Podium
09-02-2023
17:45
€ 10.00

Microbioloog Rosanne verteld ons tijdens deze editie van Rotterdam Rijker meer over de boodschap die ze verspreidt: geef de mens zijn irrationele leven terug en de wetenschap haar zekerheid.

Morele moed in tijden van verwarring

Geloof heeft plaatsgemaakt voor bewijs. Het leven baseren op wetenschappelijke feiten geeft ons het veilig idee een evidence-based bestaan te hebben.

De mens denkt zijn bestemming te hebben bereikt in een zakelijk, redelijk en evidence-based bestaan. De lifestyle van meditatie en mindfulness past perfect binnen die nihilistische tijdsgeest: ieder voor zich, emoties negerend én wetenschappelijk verantwoord. 

Intussen worden we er niet moediger op. Volgens microbioloog en NRC-columnist Rosanne Hertzberger is meer morele moed nodig om in een steeds complexere wereld te blijven navigeren. En om je eigen waarden te ontdekken en volgen. 

Rosanne vertelt ons meer over de boodschap die ze verspreidt: geef de mens zijn irrationele leven terug en de wetenschap haar zekerheid. 

Hoe is het met jouw morele kompas? Laat je inspireren door de kritische en moedige denker, Rosanne Hertzberger. 

Over de spreker

Rosanne Hertzberger (1984) is microbioloog en schrijver. Ze schreef ‘het Grote Niets – waarom we te veel vertrouwen hebben in de wetenschap’ en ‘Ode aan de E-nummers – waarom e-nummers, kant-en-klaarmaaltijden en conserveermiddelen ons leven beter maken’

Welkom!

Inloop is vanaf 17.45 uur. Om 18.00 uur begint de voordracht. 

De zingevingsborrels zijn informele events waarbij inspirerende sprekers met verschillende (levens)overtuigingen en maatschappelijke achtergronden, jou bijpraten over actuele en relevante onderwerpen. De voordracht duurt een half uur, daarna is er tijd om vragen te stellen. Tijdens de borrel praat je vervolgens na met andere professionals.

Zoek op artikel

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Sluit je aan bij de community en ontvang de nieuwsbrief met artikelen, events en andere ontwikkelingen!