Purpose Day

Young Purpose Day

Locatie: Podium
29-09-2022
10:00-16:00
€ gratis

Young Purpose Day is een dag voor de aanstormende nieuwe generatie studenten, jonge entrepreneurs en professionals bij bedrijven.

Hoe de toekomst er volgens de voorspellingen uit gaat zien weten we wel. Maar de vraag is of jij dat accepteert? Wordt de wereld een plek waar jij straks floreert? Een samenleving waar wel-zijn boven wel-vaart ons verbindt? Een planeet waar we in samenhang met de natuur een leven en werk kunnen vinden? Is er dus nog een mogelijkheid naar een wereld waarin jij meer gaat geven dan nemen? En wat is en wordt jouw rol daar dan in? Wat zijn jouw plannen? Wat zijn jouw ambities? Hoe ga jij impact maken? Wat gaat de wereld van jou horen?

Young Purpose Day is een dag voor de aanstormende nieuwe generatie studenten, jonge entrepreneurs en professionals bij bedrijven. 

Voor Young Purpose Day hebben we maar liefst 7 boeiende mensen uitgenodigd die ieder voor zich jou een richting kunnen wijzen naar een toekomst. Jouw toekomst. 

  • Jelle van Baardewijk, filosoof, lector bedrijfsethiek bij Hogeschool Rotterdam en betrokken bij De Nieuwe Wereld waar hij veel verschillende mensen aan de tand voelt over de samenleving. 
  • Arine van Heeswijk, journalist en oprichter van de Pioniersfabriek, een interdisciplinaire learning community die op een eigentijdse wijze kennis deelt en urgente maatschappelijke dialogen aanjaagt. 
  • Joris Tieleman, econoom en geograaf, co-founder Rethinking Economics NL. Senior econoom bij Our New Economy en co-schrijver van ‘Economy Studies’ hét nieuwe boek voor economiestudenten. 
  • Sylvie van den Meerendonk, purpose based loopbaancoach, auteur van het boek ‘Nooit meer solliciteren’, over hoe je de baan verovert die echt bij je past, en founder van ALIGHTcareers
  • Janine Schimmelpenninck, antropoloog, oprichter van Orange Tree Academy. Bestudeerde boeddhistische psychologie, filosofie en mindfulness. Schreef ‘Natural Skills, een natuurlijke kijk op de psychologie’.
  • Ruben Jacobs, socioloog, docent HKU in Utrecht en schrijver van het boek ‘De eeuw van Felix’ waarin hij samen met zijn kleine zoon naar deze wereld kijkt. Hoe zal zijn zoon opgroeien? Wat laat hij (en anderen) na aan Felix? 
  • Jeanneke Scholtens, toekomstonderzoeker, founder van Buro Zorro. Schrijver ook van boeken als Holy Fuck (de toekomst van sex) en Roes (een verslavende zoektocht naar genot). 

Op deze dag willen we een goede mix van studenten, zelfstandigen met hun eigen bedrijf en jonge professionals die bij een bedrijf werken elkaar laten ontmoeten. Partners van deze eerste Young Purpose Day LaatBloeien en The Optimist. Mede door hen is deze eerste Young Purpose Day gratis (lunch op de dag kost je slechts 12,50). Meld je gratis aan via youngpurposeday@gmail.com met vermelding van je leeftijd en waar je studeert of werkt.


Zoek op artikel

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Sluit je aan bij de community en ontvang de nieuwsbrief met artikelen, events en andere ontwikkelingen!