New Economy

N(e)w Economy Café

Locatie: Het Werkcafé en Conferentieoord
16.03.2023
16.30-19.00
€ 0,-

Het doel van de cafés is om meer te gaan delen (en vragen) over Start-ups in de Nieuwe Economie.

N(e)w Economy Café bij Laatbloeien op 16 maart. Kom jij ook?

Op 16 maart organiseert Noorderwind, samen met LaatBloeien, de eerste van een reeks N(e)w Economy Cafés. Het doel van de cafés is om meer te gaan delen (en vragen) over Startups in de Nieuwe Economie.

Tijdens deze editie kan je de Noorderwind startup markt bezoeken. Op deze markt laten de Noorderwind startups hun impact zien aan een netwerk van potentiële klanten, financieringspartijen en mede-startup-founders. De perfecte plek dus om te borrelen en te netwerken!

Daarnaast kan je tijdens dit evenement ook deelnemen aan een van de break-out sessies:

17:00 Break-out Sessie 1A: Meet Noorderwind

Tijdens deze break-out krijg jij, impact startup die potentieel ondersteuning wilt ontvangen van Noorderwind, de kans om kennis te maken met Noorderwind. We vertellen je over ons startup programma. Bijvoorbeeld hoe wij toewerken naar clusters van startups waardoor startups die met vergelijkbare industrieën werken of vergelijkbare uitdagingen tegenkomen, nog beter van elkaar kunnen leren. Verder introduceren we je aan onze innovatiegidsen: coaches met eigen ondernemerschapservaring die startups voor een jaar lang begeleiden.

17:00 Break-out sessie 1B: Sharefunding® met Willemijn Wortelboer van Eyevestor

(let op! Deze sessie is exclusief voor Noorderwind startups en bemanningsleden)

Willemijn Ninaber Wortelboer is sinds 1 januari werkzaam voor Eyevestor als Engagement Manager. In deze rol verstevigt zij de partnerships en bouwt dit uit door maximale betrokkenheid met stakeholders, optimaal stakeholdermanagement, oog voor de lange termijn en het creëren van kansen. Ze doet dit met passie, positiviteit en gedrevenheid zoals zij dat ook als ondernemer binnen haar bedrijven heeft toegepast.

Met Eyevestor neem ik je graag mee op de Sharefunding® Journey. Tijdens mijn break-out sessie vertel ik je over het alternatief voor het vinden van groeikapitaal doorgaans middels een bancaire lening of crowdfunding, maar ook mogelijk met Sharefunding®. Eyevestor gelooft in een economie die draait op eigen vermogen in plaats van schuld; jonge ondernemingen moet je niet volladen met schuld, maar naar grote hoogten stuwen door fans. Met sharefunding® op Eyevestor kun je je eigen vermogen beter beheren (door je aandelen te digitaliseren) en relaties met aandeelhouders opbouwen die verder gaan dan alleen een financiële relatie. Eyevestor wilt ondernemers laten ondernemen vanuit eigen vermogen. Dát is de missie van Eyevestor.

17:45 Break-out sessie 2: One Single Hub Launch

Dit jaar gaan we, met hulp van One Single Hub, samen met Starthub Wageningen ons startup programma uitbreiden zodat we meer impact startups kunnen bedienen. We werken toe naar een programma waarin capacity-en venture building tools samenkomen en een overzicht van living labs en funders beschikbaar wordt gesteld. Deze break-out is speciaal voor impact startups, living labs en financierders die werken met impact startups. We leggen uit wat we het aankomend jaar gaan doen, hoe we jullie willen betrekken en hoe jullie input kunnen leveren op het programma.

18:30 Break-out sessie 3: Inzichten uit het Fieldlab Startups in de Nieuwe Economie

Wij zijn druk bezig met het in kaart brengen van het Zebra startup ecosysteem in Rotterdam. Zebra? Ja dat lees je goed! Zebra! Je hebt vast al gehoord van de Unicorn startup, waarbij het doel is om een investeringswaarde van 1 miljard te behalen. Bij een Zebra startup ligt dat doel nét een beetje anders. Zoals je weet heeft een zebra wit met zwarte strepen. Dit vertaalt zich naar een startup die als eerste doel heeft om de wereld een beetje beter te maken (wit), maar ook financieel onafhankelijk wil zijn (zwarte strepen). 16 maart vertellen we over de eerste inzichten uit ons onderzoek en vragen we jou om input en feedback!

Wil jij hierbij zijn? Schrijf je in via deze Eventbrite, en je krijgt het eerste drankje van ons!

Zoek op artikel

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Sluit je aan bij de community en ontvang de nieuwsbrief met artikelen, events en andere ontwikkelingen!