Interactieve sessie

Groei als Belemmering

Locatie: LaatBloeien
15.09.2022
14:00-17:00
€ 69,-

In de natuur kennen we uiteraard groei, maar niet een oneindige groei.

Lichthuis presenteert: De Tussenruimte met thema: “groei als belemmering”, een interactieve sessie voor ondernemers, start-ups, scale-ups en het MKB.

De TussenRuimte – de interactieve sessies

In De TussenRuimte  gaat het in de interactieve sessies over ons werk, ons bedrijf, onze organisatie, onze ambitie, onze toekomst, onze verantwoordelijkheid, onze ideeën, en onze samenleving. Met levendige gesprekken over de twee vragen: wat moeten we loslaten en wat kunnen we ons verbeelden? En alle thema’s die daar tussenin liggen. Besproken, overdacht en verbeeld vanuit de hoeken van wetenschap, ecologie, economie, filosofie, spiritualiteit, ondernemerschap, zorg, politiek, onderwijs, kunst en bestuur. Ook gaan we hele persoonlijke vragen niet uit de weg.  Wat moet ík loslaten? Wat kan ík mij verbeelden?  Een tijd van contemplatie en reflectie dus en dieper nadenken.

De TussenRuimte is altijd een ontmoeting waarin we de actuele vragen omdraaien, van alle kanten bekijken, niets uit de weg gaan en vooral willen begrijpen hoe we nu door oude systemen los te laten kunnen leren hoe we leven en werk kunnen verbeelden in een wereld waar we naar verlangen.

Groei als belemmering

In de natuur kennen we uiteraard groei, maar niet een oneindige groei. Oneindig groeien lijkt meer op een gezwel dat zich meester maakt van een gezonde gastheer. In onze consumptiemaatschappij waar economie oneindig lijkt te groeien zien we de gevolgen van het onnatuurlijke gezwel.

In dit event van LichtHuis gaan we ons eerst richten op de verbeelding. Hoe zien we onze samenleving als we die op een natuurlijke economische orde inrichten?

Die verbeelding van een degrowth, van een natuurlijk economische ordening kunnen we daarna met een gerust gevoel zetten tegen de huidige situatie om te zien hoe we in stappen af kunnen van een oud systeem dat ons zo lang in de greep hield. Van een economie die verslavend en verwoestend werkte maar nu niet langer meer kan.

LichtHuis is bedacht en opgezet door Ron van Es, psychosyntheticus bc, schrijver, mentor, film – & televisiemaker, spreker, dichter, podcastmaker.  

De intentie is om in die tussenruimte waarin we ons nu bevinden, samen een weg te zoeken. Maar ook om op te staan, in te zien en te ervaren hoe we een samenleving kunnen creëren die vanuit welzijn werkt voor alles en iedereen.

Ron van Es is verder founder & mentor van School for Purpose Leadership

Luister naar ons podcastgesprek met Kees Klomp.

Zoek op artikel

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Sluit je aan bij de community en ontvang de nieuwsbrief met artikelen, events en andere ontwikkelingen!