Team

Samen met alle eigenwijze dromers die net als wij vergezichten dichtbij willen halen, maken wij met elkaar LaatBloeien tot een snoepwinkel vol inspirerende ideeën én een werkplaats voor concrete initiatieven.

martin-schuurmanAls kind was Martin Schuurman al verbaasd over hoe de wereld in elkaar steekt. Zijn nieuwsgierigheid komt voort uit de sterke overtuiging dat het beter kan. Martin wil dan ook merkbaar bijdragen aan een betere wereld. Aan een wereld die beter en eenvoudiger in elkaar zit en slimmer is georganiseerd, zodat vooral dat wat belangrijk is en dat wat zwak is, tot bloei kan komen. Hij wil concreet en actiegericht bijdragen aan een samenleving met een circulaire en eerlijke economie; een houdbaar sociaal-fiscaal stelsel; en een functioneel politiek systeem waarin wijsheid regeert. Zodat het niet meer draait om grote bedrijven en welvaart, maar om mensen en welzijn. Op zijn Twitteraccount @LaatBloeien inspireert Martin zijn volgers met vergezichten in 140 tekens. LaatBloeien zette hij op samen met Kathalijn Vergeer. Mede dankzij haar bevlogen inbreng vormt LaatBloeien een volgend stapje op weg naar de eenvoudige, houdbare samenleving die Martin nastreeft.

Zelf is Imre van Son ook wel een beetje een laatbloeier. In zijn jeugd heeft hij veel gedroomd, gepiekerd, en uit het raam gekeken. Op zich geen straf: al mijmerend vergaar je veel ideeën en inzichten. Imre gelooft in de creatieve vermogens van de mens. Hij gelooft in kunst, in humor. En in de onderschatte kracht van aardigheid, ‘a trait that people never fail to undervalue.’ Een eenvoudige, houdbare samenleving betekent voor hem een samenleving waarin ieder mens de vrijheid heeft om te doen waar ‘ie goed in is en wat ‘ie leuk vindt. Een samenleving die niet meewaait met de hype van de dag, maar gestoeld is op een doordacht en rechtvaardig systeem. Een samenleving die ook rekening houdt met de natuur om ons heen. In Imres ideale wereld zou in ieder land zo’n samenleving gerealiseerd zijn.

Jens KimmelRapper Sticks rapte ooit: ‘’Spreek ik mezelf tegen, dan heet dat verandering’’. Zo geldt dat ook voor Jens Kimmel. Zijn nieuwsgierigheid naar andere manieren van naar de wereld kijken bracht hem uiteindelijk bij LaatBloeien. Persoonlijk omarmt hij verandering, maar verandering drijft hem ook bij te dragen aan een socialere, duurzamere en fijnere leefwereld. Want als je weet dat dingen niet vaststaan, loont het om een duwtje in de goede richting te geven. Het ideale land van Jens volgt de principes van de ‘commons’: mensen zijn collectief eigenaar van maatschappelijke middelen als vastgoed, energie en kennis; en rivieren, meren en bossen zijn eigen baas. Zo laten we mensen in hun waarde en de natuur met rust.

Jeske JongeriusWaarom zou het leven geen kunstwerk zijn? Jeske Jongerius kijkt graag naar het leven als een ontdekkingstocht met creatieve kracht. Al vroeg was ze nieuwsgierig en ging op verkenning. Voorbij de grenzen van wat als vanzelfsprekend wordt beschouwd. Om te begrijpen hoe dingen werken en hoe het ook anders kan. Eerlijker, positiever en gelijkwaardiger. Voor Jeske is een eerlijke samenleving gebaseerd op verbinding en vertrouwen. Zo’n plek is een speelplaats waarin we dat laten groeien, wat we écht van waarde vinden. Waar we de poëzie in het alledaagse kunnen zien en inspiratie in het afwijkende vinden.

 

Onze beelddesigners brengen de inspirerende ideeën, initiatieven en inzichten die op LaatBloeien worden belicht, tot leven met kleurrijke, informatieve en speelse beelden.

portret-rie 2-01 (1)

Wat Rie Eland het belangrijkste vindt in een ontwerp, is dat de opdrachtgever zichzelf erin herkent. Daarom gaat ze altijd op zoek naar de diversiteit van iemand en probeert die te vangen in een verfrissend beeld. Haar uitgangspunt als LaatBloeier? Mensen tot hun recht laten komen; ruimte geven voor groei en bloei. Haar vergezicht? Een samenleving waarin we als mensen een stevig inlevingsvermogen hebben.Beeld Jennifer LaatBloeien 1 (1)

De stijl van Jennifer van der Kroft als designer? Simpel, evenwichtig, verbindend, en met een flinke dot kleur! Volgens Jennifer ontstaat een betere wereld – cliché, maar waar –  als we  zuinig zijn op mens, dier en aarde. Zelf is Jennifer enerzijds wel en anderzijds geen laatbloeier. Ze was 24 toen ze haar rijbewijs haalde en 25 toen ze het huis uitging. Maar op haar zesde had ze haar tanden al gewisseld en wist ze al enige tijd dat Sinterklaas gewoon de schoolconciërge was.

René Spits

René Spit: laatbloeier en levensgenieter. Laatbloeier, omdat hij een jaar geleden een ICT-carrière verruilde voor social media-marketing en grafisch ontwerp. Ooit volgde hij lessen tekenen en kunstgeschiedenis op de havo, maar verder beschouwt hij zichzelf als autodidact. Als René iets aan de wereld zou mogen veranderen, zou hij wensen dat meer mensen inzien dat bezit niet hetzelfde is als geluk.