Team

Samen met alle eigenwijze dromers die net als wij vergezichten dichtbij willen halen, maken wij met elkaar LaatBloeien tot een snoepwinkel vol inspirerende ideeën én een werkplaats voor concrete initiatieven.

martin-schuurmanAls kind was Martin Schuurman al verbaasd over hoe de wereld in elkaar steekt. Zijn nieuwsgierigheid komt voort uit de sterke overtuiging dat het beter kan. Martin wil dan ook merkbaar bijdragen aan een betere wereld. Aan een wereld die beter en eenvoudiger in elkaar zit en slimmer is georganiseerd, zodat vooral dat wat belangrijk is en dat wat zwak is, tot bloei kan komen. Hij wil concreet en actiegericht bijdragen aan een samenleving met een circulaire en eerlijke economie; een houdbaar sociaal-fiscaal stelsel; en een functioneel politiek systeem waarin wijsheid regeert. Zodat het niet meer draait om grote bedrijven en welvaart, maar om mensen en welzijn. Op zijn Twitteraccount @LaatBloeien inspireert Martin zijn volgers met vergezichten in 140 tekens. LaaBloeien zette hij op samen met Kathalijn Vergeer. Mede dankzij haar bevlogen inbreng vormt LaatBloeien een volgend stapje op weg naar de eenvoudige, houdbare samenleving die Martin nastreeft.

ImreZelf is Imre van Son ook wel een beetje een laatbloeier. In zijn jeugd heeft hij veel gedroomd, gepiekerd, en uit het raam gekeken. Op zich geen straf: al mijmerend vergaar je veel ideeën en inzichten. Imre gelooft in de creatieve vermogens van de mens. Hij gelooft in kunst, in humor. En in de onderschatte kracht van aardigheid, ‘a trait that people never fail to undervalue.’ Een eenvoudige, houdbare samenleving betekent voor hem een samenleving waarin ieder mens de vrijheid heeft om te doen waar ‘ie goed in is en wat ‘ie leuk vindt. Een samenleving die niet meewaait met de hype van de dag, maar gestoeld is op een doordacht en rechtvaardig systeem. Een samenleving die ook rekening houdt met de natuur om ons heen. In Imres ideale wereld zou in ieder land zo’n samenleving gerealiseerd zijn.

Timo

Terwijl hij opgroeide in Rotterdam, leerde Timo Koren dat samenlevingen één zijn in al hun verscheidenheid – en dat de verbindingen die mensen onderling leggen niet stoppen bij de grenzen van een land of continent. Gaandeweg begon hij zich meer te interesseren in kunst. Hij begon de potentie ervan te zien: om nieuwe werelden te verbeelden, commentaar te geven op de conventies van alledag en te ontsnappen aan de werkelijkheid. Zo raakte hij geïnspireerd om te zoeken naar innovatieve wegen die welvaart herverdelen en macht decentraliseren. In zijn ideale samenleving staat die zoektocht centraal. Daar zijn gelijkwaardigheid en empathie vanzelfsprekende waarden.

Ellyn

Als kind bracht Ellyn van Valkengoed veel tijd door met het tekenen van walvissen en helikopters. Met de crayons tussen haar vingers stelde zij zichzelf vragen: hoe kon zoiets enorms zwemmen of vliegen? Als laatbloeier zoekt ze nog altijd naar een verklaring voor hoe de wereld in elkaar steekt, terwijl ze eigenlijk wel weet dat ze die niet gaat vinden. Dat is niet erg, want Ellyn gelooft dat een totaalbeeld van de wereld minder belangrijk is dan de zoektocht ernaar. Of, in de woorden van Carmiggelt, “twijfelen is toegestaan”. Overstappen naar een eerlijkere, houdbare samenleving is makkelijker wanneer we ons laten verrassen door oude en vertrouwde standpunten in nieuwe combinaties. Maar wel met oog op het uitgangspunt: een samenleving waarin we beter voor elkaar en voor de aarde zorgen.

Onze beelddesigners brengen de inspirerende ideeën, initiatieven en inzichten die op LaatBloeien worden belicht, tot leven met kleurrijke, informatieve en speelse beelden.

Cornelis Bos

Cornelis Bos houdt van het spanningsveld tussen regels houden en regels breken.. Ontwerpen gaat over regels. Als Cornelis om zich heen kijkt ziet hij veel grauwe en sombere plekken, hij ontwerpt om deze plekken in te kleuren. Dat is wat hij met zijn ontwerpen wil: een vrolijke noot toevoegen om mensen te laten genieten. Cornelis hoopt dat ze daarmee worden geprikkeld om net even anders naar een situatie te kijken en misschien ook wel anders te gaan denken.

portret-rie 2-01 (1)

Wat Rie Eland het belangrijkste vindt in een ontwerp, is dat de opdrachtgever zichzelf erin herkent. Daarom gaat ze altijd op zoek naar de diversiteit van iemand en probeert die te vangen in een verfrissend beeld. Haar uitgangspunt als LaatBloeier? Mensen tot hun recht laten komen; ruimte geven voor groei en bloei. Haar vergezicht? Een samenleving waarin we als mensen een stevig inlevingsvermogen hebben.


Beeld Jennifer LaatBloeien 1 (1)

De stijl van Jennifer van der Kroft als designer? Simpel, evenwichtig, verbindend, en met een flinke dot kleur! Volgens Jennifer ontstaat een betere wereld – cliché, maar waar –  als we  zuinig zijn op mens, dier en aarde. Zelf is Jennifer enerzijds wel en anderzijds geen laatbloeier. Ze was 24 toen ze haar rijbewijs haalde en 25 toen ze het huis uitging. Maar op haar zesde had ze haar tanden al gewisseld en wist ze al enige tijd dat Sinterklaas gewoon de schoolconciërge was.

René Spits

René Spits: laatbloeier en levensgenieter. Laatbloeier, omdat hij een jaar geleden een ICT-carrière verruilde voor social media-marketing en grafisch ontwerp. Ooit volgde hij lessen tekenen en kunstgeschiedenis op de havo, maar verder beschouwt hij zichzelf als autodidact. Als René iets aan de wereld zou mogen veranderen, zou hij wensen dat meer mensen inzien dat bezit niet hetzelfde is als geluk.