Nieuw Voer #8: Damaris Matthijsen


24.02.2020
19:30 uur
Rotterdam
Prijs € gratis

Hoeveel nieuwe (grond)economie heeft de voedseltransitie nodig om te slagen?

Elke laatste maandag van de maand krijgt een pionierende food-ondernemer uit Rotterdam het podium tijdens Nieuw Voer, een initiatief van Alexander Prinsen en Patrick Kaashoek. In een interactieve, persoonlijke setting brengen ze ondernemers samen om elkaar te voeden met nieuwe ideeën en inzichten, en zo een stap verder te komen in de voedseltransitie.

Maandagavond 24 februari gaan Alexander en Patrick het gesprek aan met Damaris Matthijsen van EconomyTransformers over grondeigendom als game changer voor de voedseltransitie. Volgens Damaris staan de huidige economische spelregels de voedseltransitie wezenlijk in de weg. Met name hoe we eigendom en verdeling van grond geregeld hebben. Volgens haar ligt de essentie van verduurzaming van het voedselsysteem bij het aankaarten van particulier grondeigendom. En daarmee raken we een fundamentele snaar…

Damaris stelt gangbare economische modellen aan de kaak om te komen tot een nieuwe toekomstbestendige economie.

Waarom, hoe en wat? Kom 24 februari langs, en ga na afloop in gesprek over hoeveel nieuwe economie het nieuwe voedselsysteem nodig heeft. Welkom!

Blijf op de hoogte

Sluit je aan bij de community en ontvang de nieuwsbrief met artikelen, events en andere ontwikkelingen!