Klimaatpositief

Tijd om CO₂ afval te noemen

15.07.2016

Zosha

Leestijd: minuutje

Wat nou als we de uitstoot niet alleen verminderen, maar ook de CO₂ weer uit de lucht halen?

Het is een opwindende tijd: we staan op het punt over te stappen naar een kringloopeconomie. Al dat problematische afval van ons wordt dan gerecycled en geupcycled. Check! Maar nu dat tweede probleem: klimaatopwarming. We stoten nog steeds te veel CO₂ uit, met het welbekende broeikaseffect tot gevolg. We hebben nog twee graden de tijd om de opwarming stil te zetten, daarna kunnen we er niets meer aan doen. Nu dus nog wel!

Er worden al grote stappen gezet in het terugdringen van de CO₂-uitstoot. Maar wat nou als we de uitstoot niet alleen verminderen, maar ook de CO₂ weer uit de lucht halen? Het enige dat we moeten doen is CO₂ consequent als afval gaan beschouwen, want in onze nieuwe kringloopeconomie wordt al het afval gerecycled.

Het recyclen van CO₂ wordt al lang en breed uitgevoerd. De innovatieve weldoener? Het milieu zelf! Planten zetten CO₂ om in zuurstof. En niet alleen dat: ze halen ook de temperatuur naar beneden. En wij kunnen de natuur een handje helpen. Organisaties als Justdiggit en De Dakdokters zijn zo’n handje. Ze zetten planten in tegen de klimaatopwarming en helpen de aarde haar eigen ondergang, en de onze, te bestrijden. Hoe ze dit doen? Heel praktisch met een groene schep en groene vingers. En dat kan jij ook!

Meer lezen

Gaten graven om de natuur te kickstarten met Justdiggit
Tuinieren op je dak met De Dakdokters

Zoek op artikel

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Sluit je aan bij de community en ontvang de nieuwsbrief met artikelen, events en andere ontwikkelingen!