Groene revolutie bij Shell?

De afgelopen maanden gebeurde er iets bijzonders. Olie-gigant Shell werd wakker geschud door een groene revolutie. Het initiatief ‘Follow This’ startte deze revolutie. Follow This mobiliseerde Shell-aandeelhouders met een droom: vervuiler Shell moest een groen bedrijf worden door de winst op fossiele brandstoffen te investeren in hernieuwbare energie.  Met 127 handtekeningen van aandeelhouders (€ 4 miljoen aan aandelen) lukte het om deze droom op de Shell-agenda te krijgen.

Bij de aandeelhoudersvergadering stemde uiteindelijk 3% voor dit groene agendapunt. Samen zijn deze voorstemmen goed voor € 2,4 miljard aan Shell-aandelen. De resolutie is hiermee niet aangenomen. Maar met ook nog eens 3% blanco stemmen én internationale persaandacht, is wel een duidelijk groen signaal gegeven.
Bovendien is een belangrijke groep aandeelhouders aan het denken gezet: de pensioenfondsen. Zij roepen Shell nu op tot leiderschap in de groene transitie, en zijn als bezitters van ruim 20% van de Shell-aandelen moeilijk te negeren.

Grote bedrijven lijken onaantastbaar. Maar Follow This toont dat je als gewone burger invloed kan hebben op hun keuzes. Help Shell over de streep te trekken en word ook groene aandeelhouder via de site van Follow This. Verander de wereld: koop Shell!

Meer lezen

De website van Follow This
Follow This bij RTL Nieuws
BBC-interview