Executive assistant

Ga jij een paar jaar met groeiondernemer Martin Schuurman mee op reis om zijn ‘doendenken’ verder te brengen? Wij zoeken een sterk karakter met een Rotterdamse mentaliteit. Ben jij de high potential die niet alleen met hem optrekt maar ook voor hem denkt? Iemand die op termijn misschien zelf wel wil gaan ondernemen en positieve impact maken? Dan is dit jouw kans…

Coöperatie LaatBloeien
LaatBloeien is een broedplaats voor bedrijven die zich inzetten voor een betere wereld. Een plek voor denken en doen. Een thuishonk waar vernieuwers elkaar ontmoeten, waar koplopers en ondernemende professionals elkaar vinden. Wij verbinden, delen inspiratie en komen samen in actie. Zo maken we de samenleving van de toekomst zichtbaar. En dat gebeurt sneller dan je zou denken.

We denken en praten bij LaatBloeien over maatschappelijke uitdagingen en hoe het anders kan. En we stropen vooral onze mouwen op: we pakken dingen aan! Dat doen we om een verschil te maken voor de generatie van nu en die van morgen. We faciliteren en versterken bedrijven en initiatieven die ertoe doen, en die de wereld vernieuwen. De LaatBloeien-coöperatie is meteen ook onze groepsholding, waar nu onze LaatBloeien werkcafés met podium, MKB Brandstof, en Jens Onderlinge Hypotheken deel van uitmaken. MKB Brandstof werkt keihard aan de missie om in 2025 al haar 50.000 ondernemers klimaatpositief onderweg te hebben. Jens helpt mensen die slecht financierbaar zijn om hun hypotheek onder te brengen bij vrienden of familie, zonder de bank. En de nieuwste loot aan de stam wordt Tonify, een duurzame effectenbeurs.

De uitvoerende rechterhand van een politicus of topmanager…

Maar dan anders. Op gelijkwaardige basis kijk je vooruit en heb je zowaar die afspraak al gemaakt, of dat nieuwe idee al getoetst bij een goede relatie. Je bewaart overzicht en rust, ook bij grote belangen. Grote belangen die jij overigens niet spannend vindt, maar je juist een kick geven. Martin zit niet stil, en heeft iemand nodig die voor en namens hem kan acteren. Zowel voor als achter de schermen ben jij zijn rechterhand. Door te sparren scherpen jullie elkaars denken. Je neemt taken over waar dat maar kan; je bent zijn vooruitgeschoven post naar de buitenwereld toe; en je zorgt dat hij goed beslagen ten ijs komt. Je geeft hem terug hoe je hem ziet handelen. Zo help jij Martin het maximale uit zichzelf te halen. LaatBloeien heeft een vestiging in Haarlem en Rotterdam, en Martin werkt 50/50 vanuit beide locaties. Jij woont heel dicht bij één van beide, of ergens in het midden.

Kernwoorden

 • Organisatietalent, jij houdt overal zicht op. Processen bewaak jij, ook als ze weken in beslag nemen. Je zorgt voor voortgang en opvolging. Doordat je alle meetings en gesprekken van Martin inhoudelijk meemaakt, weet jij precies wat er speelt. En wat er gedaan moet worden. Je bereidt Martin kort maar super krachtig voor op meetings en (podium)presentaties.
 • Martins ogen en oren. Je wilt Martin in zijn creërende kracht zetten door hem maximaal te ontlasten, ook door zijn agenda strak te managen. Je handelt alle inkomende e-mail af en acteert daar zelf op, vanuit je scherpe zicht op Martins prioriteiten en denken.
 • Gave meetings en gesprekken, inspirerend! Van herhaling houden wij niet. Je wordt geïnspireerd door de ontmoetingen die Martin heeft en door alles wat er speelt. Je vindt daarin je eigen weg en denkt vooruit, en neemt voor Martin waar als dat kan. Daarbij stem je je acties goed af met de zakelijk leider van de LaatBloeien-groep en onze andere leiders en ondernemers, die Martin terzijde staan in zijn rol als visionair en architect. Ook met onze businesspartners onderhoudt je goede relaties.
 • Media en free publicity, go for it. Dagbladen, magazines en radiozenders, die benader je zodra je in één van de afspraken van Martin een interessante invalshoek ontwaart. Je weet je weg te vinden en podium te creëren voor zijn denken over economie en samenleving.
 • Social media management. Je brengt leven in de Twitter- en LinkedIn-accounts van Martin en vergroot zo de zichtbaarheid van alles waar hij mee bezig is. Uitgeven en publiceren. Martin werkt aan twee boeken, die hij zelf wil uitgeven en promoten. Je zorgt vanuit je eigen ondernemende talent dat die boeken het grote publiek bereiken. Je tipt de redactie van LaatBloeien voor nieuwe artikelen, en helpt
  hen om Martins opiniestukken voor dagbladen te schrijven.

Wie zoeken wij?

Misschien ben je je huidige baan alweer ontgroeid, en wil je je eerst nog verbreden en inhoudelijk verdiepen voordat je jouw eigen grote sprong maakt. Hoe dan ook: door jouw leergierigheid zou je echt genieten van de kans om een paar jaar mee te lopen met een
onconventionele ondernemer die concreet wil bijdragen aan een betere wereld.

 • Een gretige, ondernemende high potential.
 • Zeker 3-5 jaar werkervaring (meer mag ook), in een professionele omgeving.
 • Initiatiefrijk en intelligent.
 • Gevoel voor taal.
 • Pro-actief organisatietalent. Hoge kwaliteitsstandaard. Zelforganiserend vermogen.
 • Topics rond economische, ecologische en sociale duurzaamheid intrigeren je.
 • Sterke affiniteit met de mediawereld, en Twitter en LinkedIn.
 • Standplaats Rotterdam of Haarlem.
 • Commitment voor twee á drie jaar (langer mag ook), fulltime.

 Wat bieden wij jou?

 •  Een onvergetelijke reis.
 • Een dienstverband voor vier of vijf dagen per week.
 • Een boeiende en afwisselende rol met een passend salaris.
 • Ontwikkeling van jouw talenten.
 • Een ruim opleidingsbudget (ontwikkel dat waar je van nature goed in bent).

Korte film

Wil je een impressie van jouw nieuwe werkomgeving? Bekijk dan deze korte film met Martin als initiatiefnemer van de LaatBloeien werkcafés: www.vimeo.com/326154594. En bekijk hier het profiel van Martin: www.linkedin.com/in/ditismartinschuurman.

Zie jij het zitten?

Stuur dan je motivatie voor deze rol en je cv vóór maandag 9 maart 2020 naar werken@laatbloeien.nl. Mail ons gerust als je nog vragen hebt over de vacature.

Liever geen acquisitie naar aanleiding van onze vacatures. Wij bellen jullie wel als het ons zelf niet lukt.